Bakgrunn

Rune Karlsen

På slutten av 70-tallet begynte jeg min utdannelse som plate- og sveisearbeider på Hammerfest yrkesskole. Etter endt utdannelse fikk jeg jobb som sveise- og platearbeider på Olfo AS - et lite båtverksted i Rypefjord 4 km sør for Hammerfest. Verkstedet servet stål-, tre- og plastbåter mellom ca. 30 - 90 fot. Tiden her gav meg gode kunnskaper både innen maskin-, motor-, tre- og plastarbeide

 

På slutten av 80-tallet hadde jeg et kort opphold i Gøteborg i Sverige. Her jobbet jeg hovedsaklig med oppretting av karroseri og rammer på tunge kjøretøy. Før jeg dro tilbake til Norge og min gamle jobb i Rypefjord, rakk jeg også en tur til Midt-Østen i FN-tjeneste.

 

Etter mange lærerike år på verkstedgulvet hadde jeg behov for litt miljøforandring. På begynnelsen av 90-tallet mønstret jeg derfor på som maskinist ombord en 83 fots fiskebåt; M/S Solværskjær. Hovedmaskinen var en Celvin og hjelpemotorene var merket SabbFord.

 

Jeg ble etter hvert ble lei av sjølivet med de utfordringer det gav. Høsten -96 begynte jeg derfor på min andre utdannelse ved Universitetet i Tromsø. Etter 6 års studie ble jeg uteksaminert som cand.jur. våren 2002.

 

Like etter uteksaminering begynte jeg i ny jobb som jurist ved hos Norges Kystfiskarlag på Ramberg i Lofoten - en bunnsolid og rakrygget fiskerorganisasjon som ivaretar så vel kystfiskernes som kystsamfunnenes interesse.

 

Selv om jeg trivdes i arbeidet for organisasjonen bestemte jeg meg etter hvert for å dra nordover igjen. Høsten 2004 startet jeg opp som advokatfullmektig hos Advokat Hans Hoffmann AS.

 

Frem til 2008 drev jeg alminnelig advokatpraksis i Tromsø. Deretter var jeg ansatt som juridisk rådgiver i Tromsø kommune og Helse-Finnmark før jeg startet opp som daglig leder ved Hammerfest Eiendom KF våren 2014.